چطور متوجه شویم آنفلوانزا، سرماخوردگی و یا کرونا داریم؟

به گزارش مجله سلو بلاگ، قاسم جان بابایی معاون درمان وزیر بهداشت در برنامه زنده تلویزیونی درباره جهش ژنتیکی ویروس کرونا، گفت: شرایط تهران به نسبت سایرین کمی متفاوت است، زیرا تهران از هر اتفاقی در کشور متاثر می گردد. حدود 7 ماه است که از شیوع کرونا در کشور می گذرد و هر اتفاقی درباره کرونا در هر نقطه از ایران می افتد به دلیل رفت و آمد و تردد بالای غیر قابل اجتناب در تهران هم اتفاق می افتد.

چطور متوجه شویم آنفلوانزا، سرماخوردگی و یا کرونا داریم؟

او در ادامه گفت: موارد زیادی از بستریان کرونایی شهرستانی داریم که برای استفاده از امکانات بهتر به تهران می آیند. کرونا بعد از 10 ماه از آغاز آن در چین به ما نشان داده است که اگر از حریم آن بگذریم به ما آسیب می زند. هر زمانی که شاهد مسافرت، تجمع، رفت و آمد های خانوادگی باشیم 10 روز بعد باید با افزایش مراجعه به بیمارستان ها روبرو شویم. بعد از 7 تا 8 روز از مراجعه به بیمارستان ها نیز شاهد افزایش مرگ و میر ها خواهیم بود.

جان بابایی اضافه کرد: تعدادی از مردم کشور هر روز به دلیل کرونا فوت می نمایند و بسیاری از خانواده ها به دلیل مراعات نکردن مسائل بهداشتی توسط سایرین به کرونا مبتلا می شوند، زیرا برای انجام مسائل روزمره باید به اجتماع مراجعه نمایند.

معاون درمان وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر با مبتلا شدن خانوادگی به کرونا روبرو شده ایم. فروردین و اردیبهشت با این شرایط روبرو نبودیم و یک نفر مبتلا می شد و با قرنطینه، سایر اعضای خانواده در امان بودند. سهل انگاری بعضی از هموطنان آسیب غیر قابل جبرانی به سایر اعضای جامعه می زند.

جان بابایی در ادامه درباره جهش ژنتیکی ویروس کرونا اضافه کرد: با گذشت 10 ماه از شیوع کرونا در دنیا شاهد کاهش قدرت جهش این ویروس نبودیم و کرونا با همان قدرت و شدت در حال مبتلا کردن افراد است. مطالعات جدید نشان داده که قدرت سرایت پذیری این ویروس بیشتر شده است.

بچه ها حلقه انتقال کرونا هستند

او در ادامه گفت: به طور مثال هر سال که شیوع آنفلوانزا را داریم بعد از مدتی قدرت سرایت آن کاهش پیدا می نماید، اما میزان انتقال پذیری ویروس کرونا افزایش پیدا نموده است. بسیاری از پیش بینی ها مثل اینکه بچه ها به کرونا مبتلا نمی شوند نیز رد شد و هم اکنون شاهد ابتلا و بستری شدن بچه ها به کرونا هستیم و در واقع بچه ها حلقه انتقال کرونا هستند. علی رغم تصور روبرو شدن با موج جدید کرونا در پاییز ما در تیر ماه با موج جدید شیوع کرونا روبرو شدیم. قدرت بیمار زایی ویروس نیز به مرور زمان کمتر نشده است.

جان بابایی اضافه کرد: مردم باید تا جایی که ممکن است از کار های غیر ضروری دست بردارند که به نفع خودشان و سایرین است. خیلی از افراد را می بینیم که مسائل بهداشتی را رعایت می نمایند در هیئت های مذهبی و نماز آدینه ها بیشترین میزان رعایت مسائل بهداشتی را شاهد بودیم.

سرویس بهداشتی مبتلایان به کرونا باید جدا باشد

او در ادامه گفت: متاسفانه بعضی نمی خواهند از رفاه و تفریحات خودشان دست بردارند. یک بسته درمانی داریم که در مراکز درمانی امکان تجویز آن وجود دارد. مردم به مراکز بهداشتی 16 ساعته که در تمام استان ها وجود دارد باید مراجعه نمایند. در این مراکز برای افرادی که احتمال داده می گردد مبتلا به کرونا هستند امکان تست فراهم است. در شرایط فعلی هم به مردم توصیه می کنیم در صورت ابتلا در خانه بمانند و اگر بتوانند یک اتاق مجزا داشته باشند و غذا و سرویس بهداشتی آن ها جدا باشد امکان ابتلای دیگر اعضای خانواده وجود نخواهد داشت.

معاون درمان وزارت بهداشت اضافه کرد: اصراری به دور شدن خانواده از یکدیگر نیست فقط باید از فاصله داشته باشند و اگر در دوره 10 روزه سرایت پذیری مسائل لازم را رعایت نمایند امکان ابتلای سایرین وجود ندارد.

جان بابایی گفت: محدودیت های ترددی باید استانی صورت بگیرد، زیرا شرایط جغرافیایی، پراکندگی و تراکم جمعیت در هر استانی متفاوت است. پراکندگی شهری و روستایی مناطق شاقتصادی و جنوبی کشور خیلی با هم متفاوت است. استانداران باید خودشان تصمیم بگیرند و به عنوان مثال آخر هفته تفرجگاه ها را تعطیل نمایند. بیشتر آلودگی ها در هنگام تفریح مردم طی آخر هفته اتفاق می افتد.

معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه شهریور سفر ها خیلی زیاد بود، گفت: شهریور در آمل طی یک روز 450 بستری کرونایی داشتیم. دور کاری ها باید دوباره لحاظ گردد. در این شرایط باید تا جایی که امکان پذیر باشد آموزش در مدارس به صورت مجازی پیگیری گردد و دانشگاه ها مجازی باشند. راه عملیاتی کنترل کرونا این است که استانداران از اختیارات خود استفاده نمایند و تصمیماتی برای جلوگیری از شیوع بیماری اتخاذ نمایند.

استانداران بر ورود و خروج از شهرها نظارت نمایند

او درباره تردد های بین شهری خاطر نشان کرد: رئیس جمهور دستور دادند که برای تردد های بین شهری افرادی که منضبط نیستند جریمه هایی اعمال گردد. معاونت بهداشت وزارت بهداشت با همراهی وزارت کشور در در حال تدوین دستور العملی است که بخش برخورد های قانونی و در نظر دریافت جرائم برای افرادی که مسائل بهداشتی را رعایت نمی نمایند دوباره وضع گردد، البته در این مورد هم باید استان ها خودشان تصمیم گیرنده باشند.

جان بابایی اضافه کرد: ممکن است تعطیلی مدارس و دانشگاه ها باعث افزایش بار سفر ها گردد. استانداران باید از اختیاراتی که دارند استفاده نمایند و بر ورود و خروج شهر ها نظارت نمایند. مجازات ها هنوز تعیین نیست، ولی از جریمه اقتصادی تا حبس متفاوت خواهد بود تا موثر باشد.

معاون درمان وزارت بهداشت درباره نحوه تشخیص آنفلوانزا و سرما خوردگی و کرونا گفت: کسانی که علائم کرونا دارند باید به موقع به مراکز درمانی مراجعه نمایند. یکی از معضلاتی که با آن روبرو هستیم دیر مراجعه کردن مبتلایان به بیمارستان است. درصدی از بیمارانی که به بیمارستان مراجعه می نمایند بدحال هستند که درمان آن ها سخت تر است.

جابابایی اضافه کرد: حد و مرز تعیین و واضحی بین کرونا و آنفلوانزا وجود ندارد، چون در علائم هر دو تب، درد های استخوانی و سرفه وجود دارد و تشخیص آن ها واقعا ممکن نیست. قدرت سرایت پذیری آنفلوانزا کمتر از کرونا است و بیشتر می توان از ابتلا به آن جلوگیری کرد.

او گفت: در حال حاضر بالای 200 آزمایشگاه داریم که تست کرونا انجام می دهند. امکان انجام آزمایش های مربوط به آنفلوانزا در این مراکز هم در صورت امکان به وجود خواهد آمد. افرادی که فکر می نمایند به آنفلوانزا مبتلا شده اند می توانند به مراکز درمانی مراجعه نمایند تا مورد معاینه قرار بگیرند. از مردم درخواست می کنیم تا قبل از اطمینان به بیمارستان ها مراجعه ننمایند، زیرا مراجعه سرپایی امکان ابتلا به کرونا را بالا می برد.

بی نهایت اس ام اس: اس ام اس عاشقانه، جدید، خنده دار

صبح مهریز: مجله فروش و راهکارهای بازاریابی مدرن و دیجیتالی

منبع: همگردی
انتشار: 14 شهریور 1400 بروزرسانی: 14 شهریور 1400 گردآورنده: sloblag.com شناسه مطلب: 22915

به "چطور متوجه شویم آنفلوانزا، سرماخوردگی و یا کرونا داریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چطور متوجه شویم آنفلوانزا، سرماخوردگی و یا کرونا داریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید